Abuz grosolan la adresa deputatului George Simion. Liderul AUR, interzis în Republica Moldova!

Share:

Liderul AUR, deputatul George Simion, solicită intervenţia MAE, reclamând că nu i se permite accesul, în calitate de demnitar, în R. Moldova şi că a fost informat de vameşi că interdicţia este valabilă până în 2023.

George Simion vrea să participe la funeraliile poetului Nicolae Dabija, decedat în urmă cu două zile. Membru de onoare al Academiei Române şi membru corespondent al Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova, el fusese internat cu câteva zile în urmă la Institutul de Medicină Urgenţă din Chişinău cu o formă severă de COVID-19.

Începând cu 21 iulie 2003, a fost membru de onoare din străinătate al Academiei Române.

În anul 2010, Academia de Studii Înalte din România i-a acordat titlul de „Honoris Causa” şi titlul onorific de Academician în semn de înaltă preţuire şi respect pentru întreaga activitate. În 2012, a devenit membru corespondent al Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova.

Preşedintele României i-a decernat, în anul 2014, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer, „în semn de înaltă preţuire pentru promovarea culturii, limbii şi spiritualităţii româneşti”.

”Liderul AUR George Simion solicită Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti să intervină pe lângă autorităţile de la Chişinău să îi permită să intre pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român. Simion este blocat la vama Leuşeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicţie în Republica Moldova până în 2023”, anunţă AUR duminică.

„Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistenţă diplomatică şi aştept ca autorităţile de la Chişinău, Preşedinţia şi Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situaţie şi să înţeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a declarat George Simion , copreședinte AUR, potrivit informaţiilor publicate de News.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.