Nicușor Dan taie în „carne vie”: „Vrem să stopăm risipa și să deschidem calea construcţiei. Am găsit datorii curente de 3 miliarde de lei!”

Nicuşor Dan a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă privind bugetul Capitalei pentru 2020 că se reduc substanţial banii pentru festivaluri, târguri, statui, autovehicule şi stimulente, precizând că a găsit datorii curente în valoare de trei miliarde de lei.

Nicuşor Dan a anunţat că a găsit datorii curente în valoare de trei miliarde de lei. Primarul Capitalei a precizat că anul acesta se reduc substanţial banii pentru festivaluri şi târguri, se renunţă la achiziţia de autovehicule şi nu se mai alocă bani pentru publicitate. De asemenea, edilul a menţionat că se renunţă la o parte din stimulentele financiare.

„Este un buget prin care vrem sa iesim din minciună, un buget prin care vrem sa iesim din delirul grandoman al fostei administraţii. Este un buget prin care vrem sa facem lucruri concrete, si nu spoiala fostei administratii. Vrem sa stopam risipa si vrem sa deschidem calea construcţiei, pentru că Bucurestiul are nevoie de construcţii. Am gasit datorii curente de 3 miliarde de lei.

Am gasit facturi neplatite din primavara anului 2019, care au fost eşalonate de mai multe ori. De fiecare data Primăria nu s-a tinut de aceste eşalonări. Am avut discutii cu furnizori care au spus ca nu mai vor sa discute cu Primaria Capitalei. Am facut schita bugetului pe care o propunem consilierilor generali. În câteva zile consilierii vor da forma finala a bugetului. Bugetul o sa iasa in dezbatere publica.

Este un buget prin care stopăm risipa, reducem substanţial banii pe festivaluri, targuri. Bugetul pentu aceste evenimente a fost anul trecut de peste 200 de milioane de lei. Bugetul pe care il propunem este de câteva milioane de lei pentru cateva evenimente culturale de notorietate.

Renunţăm la achiziţii de autovehicule, nu este o prioritate pentru noi, nu alocam bani pentru statui, nu alocam bani pentru campanii publicitare, plafonăm salariile la nivelul anului 2020. Legat de instituţii. le-am cerut să propună bugete realiste.

Renunţăm la o parte din stimulentele financiare, cum ar fi sumele de bani pe care familiile le primesc la 25 de ani de căsnicie. Este un gest al credibilităţii, pentru că ne-am asumat nişte lucruri, plătim datoriile.

Nu avem un buget dedicat bisericilor, acesta este la Direcția de Arhitectură și Peisagistică: aici bugetul total este la un milion de lei, urmează ca ei să vină cu propuneri care pot fi bugetate. Pentru Catedrala Neamului nu au existat propuneri pentru bugetare.

Susţin crearea pistelor pentru biciclete, însă nu şi voucherele pentru achiziţia acestor.

Bugetul Primărie Capitalei va fi de aproximativ 5 miliarde de lei”, a spus primarul Capitalei în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.