Peste 100.000 de persoane au luat cu asalt platforma STS pentru a treia etapă a vaccinării anti-COVID

Peste 100.000 de persoane din 30 de judeţe s-au înscris pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID în cursul zilei de 15 martie, până la ora 12.30, prin intermediul platformei STS, a anunţat CNCAV.

„Platforma este funcţională şi permite înscrierea beneficiarilor. În cursul zilei de 15 martie a.c., până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de aşteptare pentru 30 judeţe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare”, a anunţat Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Autorităţile precizează că „în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului”.
„Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare.

Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”, se mai arată în comunicarea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat luni că duminică, după ora 18:00, s-a dat posibilitatea să se înscrie persoane pentru lista de aşteptare, dar că aceasta a fost o etapă premergătoare perioadei de sincronizare a bazei de date tocmai pentru a pune în funcţiune această listă de aşteptare pentru a începe etapa a treia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.