Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, avertizează: „Elevii din zonele carantinate nu pot ajunge la școală!”

Share:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ridică o nouă problemă legată de învățământul în pandemie. Este vorba de deplasarea elevilor la școală din zonele carantinate în care locuiesc pe baza declarației pe proprie răspundere.

Ministrul Educaţiei a atras atenția, marți seară, că în declaraţia pe proprie răspundere nu este trecut explicit, ca motiv al deplasării, și mersul la şcoală. El a făcut această observație în legătură cu deplasarea elevilor din zone carantinate la şcoli din localităţi cu incidenţă mai mică.

„Nu ştiu să existe vreo motivaţie legală care să permită accesul din zonele carantinate, din această perspectivă. Nu e trecut explicit mersul la şcoală pentru localităţile carantinate”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, marți seară, la o televiziune de știri.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a dat drept exemplu zonele carantinate de lângă Capitală, în care elevii nu pot trece pe declaraţia pe proprie răspundere că merg la şcoală în Bucureşti, unde rata de infectare cu COVID-19 este mai mică, pentu că nu este trecută o astfel de rubrică la motivul deplasării.

Se știe, de exemplu, că, de marți seară, de la ora 22:00, comunele ilfovene Chiajna şi Cornetu au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

„Sunt destule astfel de cazuri. Statistic vorbind, ele nu sunt multe, fac parte din categoria riscurilor care trebuie gestionate. Beneficiile educaţiei sunt mult mai importante. Dacă sunt din localităţi cu peste 6 la mie, sunt restricţii cu privire la circulaţie, deci nu pot ajunge la şcoală, de fapt, din această cauză. Motivele pentru care este permisă circulaţia în zonele carantinate, sunt destul de clare: urgenţe medicale, mersul la serviciu”, a explicat Sorin Cîmpeanu, care a insistat că „nu, nu este reglementat acest aspect”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.