Ministrul Muncii, Raluca Turcan, declară război „sporurilor inventate”: „Sistemul public trebuie îndreptat spre eficientizare!”

Share:

Ministrul Muncii a declarat că au fost „sporuri inventate doar pentru a masca necesitatea majorării unor salarii”. Cu toate acestea, Raluca Turcan a subliniat că aproape 80.000 de angajaţi din sistemul public au salariul minim.

Raluca Turcan a mai precizat că activitatea trebuie eficientizată în instituţiile publice.

„Au fost sporuri inventate doar pentru a masca necesitatea majorării unor salarii pentru că, pe fond, şi în sistemul public există foarte multe salarii mici. Avem aproximativ 80.000 de angajaţi cu salariul minim şi atunci este firesc să te gândeşti dacă nu mai degrabă reaşezi pe grila de salarizare anumite salarii, cele foarte mici, decât să inventezi sporuri care fie nu-şi au rostul, fie trebuie acordate într-o sumă fixă. Dacă sunt condiţii de muncă extrem de dificile, nivelul sporurilor să nu depăşească 20% din salariul de bază. Aşa putem vorbi iar de echitate”, a declarant, marţi seară, ministrul Muncii, la TVR, conform News.ro.

Turcan a precizat că e nevoie de evaluări în instituţiile publice pentru ca activitatea acestora să devină mai eficientă.

„Sistemul public trebuie îndreptat şi spre eficientizare şi spre satisfacerea cetăţeanului. Dacă există structuri supraaglomerate, atunci şi ele trebuie eficientizate, adică omul să fie plătit exact pentru ce face. Şi dacă sunt structuri supraîncărcate de sarcini, dar cu puţin personal, faci reajustări de angajaţi. Mi se pare că avem domenii în sectorul public, din evaluările făcute la firul ierbii, în care instituţiile sunt subdimensionate, iar altele care se lăfăie pe bani publici”, a mai afirmat ministrul Muncii, conform sursei citate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.