Senatoarea Diana Șoșoacă pune tunurile pe Raed Arafat: „Starea de alertă încalcă statul de drept!”

0

Diana Şoşoacă a catalogat drept o „mascaradă” măsurile aplicate de Guvern pentru a limita răspândirea COVID-19. De asemenea, senatoarea exclusă din grupul AUR nu a ezitat să-l atace pe medicul Raed Arafat, secretat de stat în Ministerul de Interne, despre care a spus că „stă pe un scaun şi atât face” şi ia „măsuri ilogice care nu au la bază nicio dovadă ştiinţifică”, informează Romaniatv.net.

Diana Şoşoacă a fost prezentă miercuri seara la un protest desfăşurat în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului. Senatoarea a spus că a ieşit în stradă pentru a fi „alături de oamenii care luptă pentru drepturile cetăţeneşti”.

„Dacă am ajuns în Senatul României, am ajuns ca împreună cu forţa civică din România să putem să învingem o dictatură bolşevico-stalinistă de tip neofascist. Sunt foarte multe acţiuni în instanţă şi plângeri penale împotriva tuturor membrilor al actualului şi fostului Guvern. Sunt acţiuni pentru anularea tuturor restricţiilor”, a spus Şoşoacă, în direct la Romania TV.

Senatoarea Diana Șoșoacă a precizat că deciziile luate de autorităţi pentru a limita răspândirea COVID-19 încalcă Constituţia.

„Decizia 457/2020 a CCR, pct 68, prin care se menţionează că starea de alertă încalcă statul de drept. Este o stare neconstituţională şi nu poate sta la baza restricţionării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Se încalcă inadmisibil art 53 din Constituţie care menţionează că toate aceste drepturi şi libertăţi pot fi restrânse numai prin lege şi numai dacă situaţia o cere. Nu suntem într-o astfel de situaţie.

Zici că a venit războiul peste noi şi noi nu mai avem altceva de făcut decât să fim închişi în case, eventual poate dă o bombă peste noi şi ne omoară pe toţi în case. Despre ce vorbim? Un virus se află în aer. Aşa că şi atunci când îţi aeriseşti casa, e evident că prin intermediul aerului virusul îţi poate intra în casă.

Unde sunt medicii care să explice toate aceste lucruri? Am uitat toate lecţiile de anatomie şi de biologie pe care le-am învăţat în şcoală? Iar medicii în anul I şi II cu virusologia? Cum e posibil?”, a precizat Diana Şoşoacă.

Senatoarea l-a criticat în termeni duri pe medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, care este membru al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă implicat în lupta anti-COVID-19.

„Cum e posibil ca oamenii să fie omorâţi cu zile în spitale, iar acest Guvern incompetent şi un simplu ministru secretar de stat care din 2009 nu-l mai mişcă nimeni de acolo, să conducă România?   Unde s-a mai auzit? În ce ţară din lumea asta că nici în Burkina Faso un ministru secretar de stat nu conduce ţara. Cum e posibil aşa ceva?

Ce fel de diplome are domnul Raed Arafat? Că din 2009 dânsul nu a mai profesat. Stă pe un scaun şi atât face. E inacceptabil”, a spus Şoşoacă despre Raed Arafat.

De asemenea, Diana Şoşoacă a desfiinţat măsurile aplicate de guvernanţi despre care a spus că nu au la bază „nicio dovadă ştiinţifică”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.