USR PLUS se opune introducerii pașaportului de vaccinare anti-COVID

0

Ministrul Economiei a declarat, marţi, că România nu susţine varianta introducerii unui paşaport de vaccinare anti-COVID, ci mai degrabă recunoaşterea de către state a testelor PCR cu rezultat negativ sau chiar a testelor de anticorpi, pentru a putea fi relansat turismul, un domeniu grav afectat de pandemia COVID-19.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a fost întrebat, marţi, cum va vota România în Parlamentul European privind introducerea paşaportului de vaccinare.

„Poziţia României este cea enunţată de premier. Nu susţinem paşaportul de vaccinare, însă ceea ce susţinem este o deschidere cât mai mare la nivelul Ministerului Economiei şi mai ales pentru turism.

Susţinem să existe un mod mutual de a recunoaşte certificatele de test, nu trebuie să fie neapărat de vaccinare. Poată să fie şi de vaccinare, dar cineva care nu s-a vaccinat şi are un test negativ de COVID sau are un test de anticorpi, dar a fost deja bolnav şi are anticorpi, să fie recunoscută mai uşor la graniţă şi să dea o bulă de aer economiei şi într-un sector care a fost grav afectat şi anume turismul, HORECA”, a declarat Claudiu Năsui, după ce Senatul a respins moţiunea simplă depusă de PSD împotriva sa.

Ministrul Economiei a subliniat că autorităţile vor redeschiderea turismului şi a industriei HORECA.

„Se fac paşi în direcţia asta. Asta ne dorim. Să deschidem cât mai repede această industrie şi cât mai repede până în vară, pentru că în vară este sezonul turistic cel mai activ”, a precizat Năsui.

De asemenea, ministrul Economiei a explicat că a discutat cu oficiali din Grecia şi Israel privind relansarea turismului.

„Am avut discuţii şi cu Grecia şi cu ambasadorul Greciei şi ambasadorul Israelului. Amândouă au avansat. Sunt două faţete. În Grecia este o destinaţie turistică înspre care ar pleca românii. Israelul este o ţară dinspre care ar veni mai mulţi turişti. Deocamdată suntem la nivelul de discuţii”, a precizat Claudiu Năsui.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.