Noua strategie a SUA pentru pacificarea peninsulei coreene – gata ”în următoarele săptămâni”. China va juca un rol important!

0

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat joi că noua strategie a Washingtonului pentru pacificarea peninsulei coreene va fi gata ”în următoarele săptămâni” şi a adăugat că, în cadrul acestui proces, China are ”un rol important” de jucat, datorită ”poziţiei speciale” pe care o are Beijingul în Coreea de Nord, în contextul în care 90% din importurile Phenianului provin de la marele său vecin asiatic, transmite EFE.

Aflat în vizită în Coreea de Sud, Blinken a afirmat într-o conferinţă de presă organizată la Seul că Washingtonul şi aliaţii săi se concentrează în aceste zile pe ”revizuirea exhaustivă” a politicii faţă de Coreea de Nord.

La conferinţa de presă, organizată după o reuniune comună americano-sud-coreeană, au mai fost prezenţi şi şeful Pentagonului, Austin Lloyd, iar din partea autorităţilor sud-coreene au participat ministrul de externe Chung Eui-yong şi ministrul apărării naţionale Suh Wook.

Declaraţia lui Blinken s-a produs la doar câteva ore după ce viceministrul de externe nord-coreean Choe Son-hui a dat asigurări că, atât timp cât SUA nu vor renunţa la ”politica lor ostilă” faţă de Coreea de Nord, Phenianul nu intenţionează să răspundă ofertelor de dialog pe care Washingtonul le tot formulează fără succes din februarie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.