Ministrii Ghinea si Drula pun „punctul pe i”: Autostrada A7, gata pana in 2024!

0

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a vorbit la Digi24 despre autostrada A7, care ar urma să lege Ploieștiul de Pașcani. Autostrada ar putea fi gata pana in 2024.

A7 va fi principala legătură dintre București și Moldova, a spus ministrul.

Va fi relativ ușor de construit, pentru că e în zona de câmpie. Va fi și prima autostradă din România la standarde de 2021, de la bun început va avea perdea forestieră și stații de încărcare pentru mașini electrice”, a spus ministrul la Digi24.

CNAIR are deja proiectul tehnic făcut”, a adăugat el.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spunea luna trecută că lucrările la autostrada A7 ar putea fi gata în 2024.

Pentru autostrada A7 avem totul făcut, inculsiv proiectul tehnic. Îi dăm constructorului doar schițele. Nu mai pasezi acea responsabilitate. În mai se lansează la licitație de execuție până la Buzău, Ploiești-Buzău. După 3 luni urmează Buzău-Focșani, după 2-3 luni urmează Focșani-Bacău și sper să intre tot anul asta Bacău-Pașcani”, a spus Cătălin Drulă.

Acum vom vedea cât durează o licitație în România. În ultimii ani s-au mișcat mai repede. Există eforturi să mai eficientizăm partea de achiziții. Aș vrea anul acesta să încheiem contractele efectiv. Lucrările ar trebui să dureze în zona mai ușoară doi ani, în unele se duc spre doi ani și jumătate. Până în 2024 ar trebui să avem mare parte din această autostradă gata, dacă nu chiar pe toată”, a mai spus Drulă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.