Coaliția condusă de Merkel, în centrul unui uriaș scandal. Ministrul Sănătății, implicat în contractele cu măști de protecție!

Share:

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a devenit cel mai recent politician din rândul conservatorilor conduşi de cancelarul Angela Merkel ajuns în centrul atenţiei în scandalul legat de contractele cu măşti de protecţie împotriva COVID-19, relatează DPA. Până acum, acuzaţiile de corupţie împotriva mai multor membri ai partidelor de guvernământ s-au soldat cu demisiile unor parlamentari din aceste partide.

Revista Spiegel a dezvăluit că o companie în care soţul ministrului Jens Spahn are o poziţie de conducere a vândut o jumătate de milion de măşti Ministerului Sănătăţii în timpul primului val de infectări cu coronavirus, în aprilie 2020.

Aproximativ 570.000 de măşti la un cost total de peste 900.000 de euro au fost livrate Ministerului Sănătăţii în aprilie 2020, când Jens Spahn era ministru al Sănătății, a spus un purtător de cuvânt al companiei Burda, după apariţia detaliilor despre contract.

Soţul lui Jens Spahn, Daniel Funke, care conduce biroul din Berlin al Burda, „nu a fost în niciun moment implicat sau informat despre tranzacţie”, conform companiei.

Burda a precizat că măştile au fost vândute la preţul de achiziţie şi că respectivul contract a fost un efort de a ajuta Ministerul Sănătăţii în contextul penuriei de măşti de la acel moment.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.