Liberalul Marilen Pirtea: Carantinarea prelungită putea fi prevenită prin măsuri anterioare, luate responsabil!

0

,,Carantina impusă timp de două săptămâni, în Timișoara si localitățile limitrofe, nu a avut rezultatele dorite, ba din contră, rata de infectare a crescut, iar în Timișoara a creat mari discrepanțe între mediul privat și cel de stat, având ca ,,victime” colaterale, din nou, sectorul HoReCa și sistemul de învățământ. Prelungirea „dictată” de la București, ca o formă de decizie tutelara „de la centru”, ne face să ne întrebăm de ce mai e nevoie de parerea „provinciei”… oricare ar fi ea, dacă tot „centrul” decide. Oricare ar fi rațiunile, noi credem în rigoarea măsurilor de prevenție, aplicate cu responsabilitate de autorități, nu în coerciția carantinei, ca masură finală. Deciziile nu trebuie afectate prin ingerințe și partipriuri politice”, observă deputatul PNL Marilen Gabriel Pirtea.

„De-a lungul acestei perioade dificile, am venit cu soluții pentru evitarea dezastrului din  aceste domenii, soluții neluate în calcul de administrația locală, iar acum, când era nevoie acută de asumarea unor decizii radicale, să ne aflăm în situația în care cel mai înalt reprezentant al municipalității se abține de la vot. Am propus ajustarea TVA-ului pentru industria alimentară cu livrare de la 9 la 5%, o măsură menită să sprijine industria HoReCa, unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei în timpul pandemiei, am propus introducerea testelor rapide antigen SARS CoV-2 pentru clienții restaurantelor dar și pentru personalul din învățământ, iar acum, după ridicarea restricțiilor, aflam că, totuși, în localitățile din Timiș cu rata de infectare peste 6/1000 locuitori, cursurile se vor desfășura tot on line”, subliniază deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

,,Efectele pandemiei din 2020, care se continuă în 2021, seamănă cu un cataclism economic prin consecințele deosebit de ample pe care le poate produce, culminând cu o contracție economică mai gravă decât cea din timpul crizei de acum zece ani. În fața acestei situații nu trebuie să avem ca unică ,,armă de apărare” doar respectarea măsurilor de distanțare socială, de igienă, vaccinarea sau, în ultimă fază, carantina, ci și o organizare administrativ-teritorială responsabilă, care să ia cele mai eficiente decizii, doar în folosul comunității”, concluzionează deputatul PNL, Marilen Pirtea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.