Nicușor Dan face tot posibilul pentru a evita carantinarea Capitalei: „Este o oboseală a populaţiei faţă de un an de zile de restricţii!”

Share:

Primarul general Nicuşor Dan a declarat, luni, că autorităţile fac tot posibilul pentru a evita carantinarea Bucureştiului. Edilul Capitalei a discutat cu premierul Florin Cîţu şi au convenit pentru a fi înăsprite controlale în zonele în care nu sunt respectate măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus.

Nicuşor Dan a explicat că modul în care a evoluat pandemia de COVID este similar cu „creşterea din noiembrie-decembrie” 2020.

„Este o oboseală a populaţiei faţă de un an de zile de restricţii. Totul e ca autorităţile şi cetățenii să fie responsabili ca să trecem cu bine. Mai avem de trecut de două luni. E o cantitate mare de vaccinuri care vor veni în aprilie şi mai. Mai avem de rezistat partea de lună martie”, a explicat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă premierul a cerut închidererea şcolilor din cauza creşterii numărului de infecţii cu COVID, edilul Nicuşor Dan a explicat că e vorba despre măsuri decide de autorităţile naţionale, iar cele locale sunt nevoite să se conformeze.

„Tot ce însemnă măsuri de închiderere a şcolilor, de închidere a a activităţilor economice sunt măsuri obligatorii care urmează nişte acte normative care sunt emise de autorităţi naţionale. Noi nu putem decât să ne conformăm. La discuţia cu prim-ministrul, am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă, care să evite carantinarea Bucureştiului.

Nu s-a discutat despre carantinare zonală”, a explicat Nicuşor Dan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.