Rareș Bogdan nu va candida la șefia PNL: „Voi susţine o echipă care să înţeleagă că partidul nu trebuie să ajungă la soarta PNŢ!”

0

Rares Bogdan spune că actualul lider PNL conduce partidul într-un mod autocratic si că ar trebui să împartă puterea cu ceilalti lideri dacă vrea să mai fie preşedintele PNL.

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Rareş Bogdan spune că nu va candida la preşedinţia partidului deoarece este greu să conducă formaţiunea politică de la Bruxelles şi cel mai probabil va susţine o echipă.

„Cred că voi susţine o echipă, nu neapărat să fiu eu pentru că e greu de la Bruxelles să conduci un partid. (…) Nu sunt 100% convins, dar sunt aproape convins că voi susţine o echipă care să înţeleagă că PNL nu trebuie să ajungă la soarta PNŢ, că PNL trebuie să rămână un partid de minim 25-30%, că PNL trebuie să facă ceea ce trebuie, adică să guverneze. Nu cred că astăzi trebuie să discutăm despre asta. Noi cei din partid dacă suntem conştienţi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîţu ca premier şi să îl susţinem în actul de reformă şi să îl împingem chiar în actul de reformă”, a afirmat Rareş Bogdan, duminică, la Prima TV.

El consideră că Florin Cîţu ar trebui să candideze pentru o funcţie în conducerea PNL. “Treaba lui dacă candidează, nu ştiu ce face. Ar trebui să candideze pentru o funcţie în conducerea partidului, adică la vicepreşedinte. Poate să fie prim-vicepreşedinte, preşedinte executiv, preşedinte”, a precizat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan nu exclude varianta ca Ludovic Orban să rămână în continuare preşedinte ”dacă înţelege să construiască o echipă în care şi ceilalţi au ceva de spus”. De asemenea, liderul PNL îi vede contracandidţi al lui Orban pe Emil Boc şi pe Ilie Bolojan.

“Sau poate să fie Ludovic, dar trebuie să înţeleagă că trebuie să îşi construiască o echipă în care şi ceilalţi să aibă un cuvânt de spus, adică să fie mai puţin – eu am folosit o exprimare pe care am regretat-o, eu vorbesc frumos, nu înjur – să fie mai puţin autocratic, să împartă puterea. Adică şi un preşedinte executiv sau prim-vicepreşedinţii să aibă putere. Deocamdată, are prima şansă, dar asta nu înseamnă că nu se poate construi o alternativă. Deocamdată există, poate să candideze Florin Cîţu, poate să candideze cineva de Ardeal. Poate Emil Boc, de ce nu? Şi Ilie Bolojan e un om de acţiune, un om bun”, a mai transmis prim-vicepreşedintele PNL.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.