Deputatul PNL, Sebastian Burduja, întrebări adresate ministrului Cercetării privind Laserul de la Măgurele

0

Deputatul PNL, Sebastian Burduja, i-a trimis ministrului Cercetarii, Inovarii și Digitalizării, Ciprian Teleman, o serie de întrebări pe marginea subiectului „Laserul de la Măgurele”. Deputatul liberal dorește, în acest mod, să clarifice toate întrebările și necunoscutele despre acest proiect major.

Potrivit lui Sebastian Burduja, „în anii de tristă amintire ai guvernării PSD, reputația României pe acest domeniu a fost știrbită, ca urmare a negocierilor eșuate, și am ratat includerea în ERIC, ceea ce înseamnă că nu vom mai putea accesa proiecte europene de cercetare în domeniul laserilor”.

„Laserul de la Măgurele este cel mai important proiect de cercetare-inovare din România, care ne-ar putea pune pe harta cercetării din lume. Din păcate, povestea frumoasă care a început cu „cel mai mare laser din lume instalat la Măgurele” s-a transformat într-un șir de probleme și termene ratate. În timp ce Ungaria și Cehia au reușit să transforme în modele de succes investițiile similare de la Comisia Europeană, România este la un pas de a rata transformarea celui mai mare proiect de cercetare științifică într-o victorie glorioasă.

În anii de tristă amintire ai guvernării PSD, reputația României pe acest domeniu a fost știrbită, ca urmare a negocierilor eșuate, și am ratat includerea în ERIC, ceea ce înseamnă că nu vom mai putea accesa proiecte europene de cercetare în domeniul laserilor. Însă, nu putem ignora la nesfârșit această șansă unică pentru cercetarea românească. Pentru a clarifica, inclusiv în spațiul public, toate întrebările și necunoscutele apărute despre acest proiect major, i-am trimis ministrului Cercetarii, Inovarii și Digitalizării, Ciprian Teleman, o serie de întrebări.

În virtutea transparenței depline, vă voi ține la curent cu răspunsurile”, a precizat pe pagina de Facebook, deputatul PNL, Sebastian Burduja.

 

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.