Merkel introduce noi restricții. Germania intră în lockdown în perioada Paștelui

0

Germania va închide majoritatea magazinelor, iar serviciile religioase se vor anula în week-end-ul Paştelui catolic şi protestant, mai precis între 1 şi 5 aprilie. Decizia vine în cadrul unei perioade de restricţii înăsprite pentru a opri creşterea numărului infecţii cu COVID-19, a anunţat cancelarul Angela Merkel.

Germania intră în LOCKDOWN în perioada Paştelui. Conform noilor restricţii, adunările, ca şi mesele în aer liber, vor fi interzise în perioada 1-5 aprilie. Doar magazinele alimentare vor putea deschide pe 3 aprilie. Pe de altă parte, multe restricţii în vigoare de la sfârşitul lui 2020, precum limitarea reuniunilor private, închiderea facilităţilor culturale şi de agrement, au fost prelungite până la 18 aprilie, a anunţat Angela Merkel, citată de Politico.

„Situaţia este gravă! Numărul de cazuri creşte exponenţial, iar paturile de la terapie intensivă se umplu din nou”, a avertizat cancelarul german, luni seară, într-o conferinţă de presă după aproape 12 ore de negocieri cu landurile federale. Angela Merkel a vorbit despre „o creştere exponenţială” a pandemiei, provocată de mutaţia britanică.

Germania se confruntă cu o „nouă pandemie, clar mai letală, clar mai infecţioasă şi contagioasă mai mult timp”, a mai avertizat cancelarul german, care a exclus însă ipoteza unui lockdown local, precum şi închiderea şcolilor. Cursurile au fost deja întrerupte din decembrie până în februarie şi mulţi elevi încă nu s-au întors la scoală sau frecventează cursurile doar o zi sau două pe săptămână. Guvernul federal şi landurile se bazează pe intensificarea campaniei de vaccinare, care întâmpină dificultăţi pentru a atinge ritmul dorit. „Suntem într-o cursă pentru vaccinare, care trebuie să fie efectivă cât mai repede posibil”, a avertizat Angela Merkel.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.