Sorin Cîmpeanu pune „punctul pe i”: „Școlile trebuie închise doar dacă situația epidemiologică o impune!”

0

Sorin Cîmpeanu susţine în continuare ideea ca şcolile să rămână deschise, cu excepţia acelor situaţii în care „situaţia epidemiologică o impune”. Referitor la numărul mic de testări pentru depistarea coronavirusului în unităţile de învăţământ, ministrul Educaţiei spune că totul este consecinţa reticenţei părinţilor faţă de testele rapide.

„Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. Dacă o impune, nu avem nimic de spus, dar e foarte important: măsura de închidere a şcolilor fără alte măsuri complementare – vedem cu toţii ce înseamnă lipsa unor măsuri complementare, mai ales cei care locuim în zone carantinate – nu va produce efectul dorit”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Realitatea Plus.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că în şcoli se respectă regulile de protecţie „mult mai riguros decât în multe alte locuri”.

În ceea ce priveşte copiii care locuiesc în zone aflate în carantină, dar învaţă în zone necarantinate, ministrul Educaţiei susţine că există un formular oficial care le permite acestora şi părinţilor să meargă la şcoală, indicând punctul e) în secţiunea II a formularului.

„Dacă poţi merge pentru cumpărături sau pentru alte motive, nu văd de ce nu ai putea să mergi la şcoală”, consideră ministrul Cîmpeanu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.