Cristinel Romanescu,  președinte încă patru ani!

0

Fostul jucător este cel mai longeviv președinte al unei federații de sport din România: conduce tenisul de masă din anul 2001.

De 20 de ani, Cristinel Romanescu este șef al Federației Române de Tenis de Masă, iar astăzi a fost ales cu unanimitate de voturi, 64, pentru încă 4 ani.

În plină pandemie, Adunarea Generală s-a desfășurat cu reguli stricte, cei prezenți au asistat la ședință din trei săli diferite, putând să urmărească pe un ecran tot ce se întâmplă în sala în care era Cristinel Romanescu.

“De fiecare data îmi doresc să am aceleași rezultate ca în mandatul anterior. Sunt convins că vom obține rezultate la fel de bune, dar în condiții total diferite, niciodată nu am avut o pandemie“- Cristinel Romanescu, președinte al Federației Române de Tenis de Masă. 

În timpul mandatelor sale, tenisul de masă din România este printre puținele sporturi cu rezultate excepționale.

Echipa națională feminină este de două ori consecutiv campioană europeană, în 2017 și 2019, iar anul acesta va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Singura medalie care lipsește din palmaresul federației este una olimpică.

“Ne dorim acea medalie la Jocurile Olimpice, avem două probe la care concurăm și putem să obținem această medalie, dublu mixt, unde îi avem pe Bernadette Szocs și pe Ovidul Ionescu și echipa națională feminină“ – Cristinel Romanescu, președinte al Federației Române de Tenis de Masă. 

Romanescu are și o nemulțumire legată de bugetul pe care MTS l-a alocat pentru acest an federației pe care o conduce.

“Este mic, nu ne ascundem după degete. Ne așteptam să fie mult mai mare pentru că rezultatele noastre ne recomandă și chiar suntem puțin supărați” – Cristinel Romanescu, președinte al Federației Române de Tenis de Masă.

„Cred că am făcut lucruri bune în tenisul de masă”

Cristinel Romanescu e convins că în cei 20 de ani de când este la conducerea Federației Române de Tenis de Masă a făcut multe lucruri bune și acesta este și unul dintre motivele pentru care membrii cluburilor din țară l-au reales.

„Din punctul meu de vedere, anii au trecut relativ repede. Colegii mei și toți reprezentanții cluburilor, Asociațiile Județene de Tenis de Masă, mi-au acordat încrederea lor, au observat că mergem spre bine și s-au gândit că nu ar avea nici un rost să schimbăm lucrurile care funcționează. De 20 de ani nu le-am înșelat așteptările” –  Cristinel Romanescu, președinte al Federației Române de Tenis de Masă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.