Secretarul de stat american, Antony Blinken, invitat să viziteze, în acest an, România!

0

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, marți, că l-a invitat pe secretarul de stat american, Antony Blinken, să viziteze România în cursul acestui an, cu ocazia aniversării a zece ani de la semnarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic.

Bogdan Aurescu s-a întâlnit în premieră cu  Antony Blinken. “O plăcere să mă întâlnesc și să discut cu secretarul de stat Antony Blinken pe marginea aspectelor bilaterale și a altor subiecte de interes comun. L-am invitat pe secretarul Blinken să viziteze România în acest an pentru a marca a 10-a aniversare a Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul al XXI-lea dintre România și SUA“, a scris Bogdan Aurescu, într-o postare pe Twitter.

România este foarte angajată în susţinerea propunerilor secretarului general Jens Stoltenberg în cadrul procesului de reflecţie asupra viitorului Alianţei Nord-Atlantice NATO 2030 şi îşi doreşte o creştere a rolului NATO atât din punct de vedere politic, cât şi militar, a declarat ministrul român de externe Bogdan Aurescu la sosirea la reuniunea de la Bruxelles a miniştrilor de externe din ţările membre.

Ministrul român de externe a evidenţiat că reuniunea de la Bruxelles este prima cu prezenţă fizică după cea din noiembrie 2019, fiind în acelaşi timp primul prilej de întâlnire cu noul secretar de stat american Antony Blinken.

Bogdan Aurescu a afirmat însă că subiectul cel mai important de pe agendă este procesul de reflecţie NATO 2030.

„România este foarte angajată în susţinerea propunerilor secretarului general, apreciem foarte mult rolul de coordonare al dlui (Jens) Stoltenberg în acest proces. După cum a fost reflectat şi în recenta convorbire telefonică între preşedintele României, dl Klaus Iohannis, şi secretarul general, suntem un puternic contributor şi susţinător al creşterii rolului NATO atât din punct de vedere politic, cât şi militar”, a spus Aurescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.