Vicepremierul Barna, după votul privind desființarea Secției Speciale: „SIIJ-o ruşine pentru sistemul nostru judiciar!”

0

Vicepremierul Dan Barna a susţinut, după adoptarea proiectului de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, că este un prim pas spre normalizarea sistemului de justiţie, important pentru ridicarea MCV.

Acesta a adăugat că a fost un cost politic plătit, dar se pot găsi alte variante în dezbaterea proiectului la Senat.

„După 5, 6 7, 10 ani de justiţie care a fost siluită în toate felurile, după ce a trebuit să-l vedem pe Iordache sau pe Nicolicea explicându-ne cât de necesară este, domnilor din PSD, această Secţie specială, astăzi facem un prim pas spre acea normalizare a sistemului juridic românesc. Astăzi, Coaliția USR PLUS, PNL, UDMR desfiinţează Secţia specială, o ruşine pentru sistemul nostru şi un pas important în ceea ce înseamnă ridicarea MCV şi transformarea României într-o ţară europeană şi într-o ţară în care justiţia funcţionează.

Da, un cost politic este plătit în acest moment pentru că desfiinţarea Secţiei speciale este un obiectiv pe care coaliţia şi l-a asumat şi da, mergem mai departe la Senat, unde suntem total deschişi să găsim o variantă şi mai echilibrată pentru ca justiţia să poată funcţiona şi ca magistraţii şi sistemul în sine să funcţioneze. Astăzi, Secţia specială a fost desfiinţată în prima Cameră, în Camera Deputaţilor, va merge la Senat şi reforma în justiţie va continua aşa cum ne-am asumat-o”, a afirmat Barna.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru desființarea Secției speciale, cu 171 de voturi „pentru” și 136 de voturi „împotrivă”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.