Noul lider PMP, Cristian Diaconescu, apel către Guvernul Cîțu: „”Lăsați bisericile deschise de Paște!”

0

Noul lider PMP, Cristian Diaconescu, este decis să ducă din nou Partidul Mișcarea Populară în Parlament la alegerile din 2024. Mesajele sale sunt clare, directe, pliate pe realitatea unor vremuri, din păcate, tot mai tulburi.

Intervenția sa fermă prin care cere ca bisericile să rămână deschise de Paște, arată responsabilitate și intransigență față de măsurile haotice ale Guvernului Cîțu.

„Lăsați bisericile deschise de Paște!

Biserica și educația sunt pilonii structurali ai constituirii și modernizării statului român. Preotul și învățătorul au reprezentat secole de-a rândul reperele morale ale satului românesc, iar în vremurile dictaturii comuniste, Biserica a rămas pentru mulți singura speranță.
Cine va decide să închidem școli, dar să nu închidem mall-uri.
A încuia astăzi biserica reprezintă un act inadmisibil. Nu poți cere unui credincios practicant să se mulțumească a se ruga în propria casă, dacă el simte nevoia să meargă la biserică, în zi de mare sărbătoare sau într-o zi oarecare. Ar fi absurd și ar însemna să ne întoarcem cu 50 de ani în urmă, când crucea cu limba pe cerul gurii era singurul semn permis în legătură cu Dumnezeu.
Am convingerea că slujba Învierii poate fi organizată cum se cuvine de reprezentanții Bisericii. Nu e cazul ca Guvernul să închidă lăcașurile de cult în preajma sărbătorii Învierii Domnului. Se impune un dialog cu Biserica, o cooperare, astfel încât participarea la slujbele de Paște să fie în liniște, cu precauție, iar bucuria Învierii să poată să lumineze fețele celor care vor să fie prezenți în Casa Domnului”, a precizat pe pagina de Facebook, noul lider PMP, Cristian Diaconescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.