Război total între UE și Marea Britanie pe tema vaccinurilor. Boris Johnson amenință cu blocarea investițiilor!

0

Războiul vaccinurilor dintre Uniunea Europeana şi Regatul Britanic ia amploare. Premierul Boris Johnson amenință Europa cu blocarea investițiilor dacă aceasta va impune o blocadă a vaccinurilor.

Tensiunile dintre Marea Britanie si Uniunea Europeană au escaladat după ce comunitatea europeana a decis înăsprirea controalelor legate de exporturile de vaccin anticovid şi, în replică, premierul Boris Johnson a trecut la ameninţări. „Cred că blocarea vaccinurilor sau a ingredientelor pentru vaccinuri constituie un subiect sensibil. Aș sugera cu blândețe tuturor celor care se gândesc la blocade sau la întreruperea lanțurilor de aprovizionare că este posibil ca firmele și companiile să se uite la astfel de acțiuni și să se gândească de două ori dacă să investească în țări în care se impun aceste măsuri„, a spus premierul Boris Johnson, citat de The Independent.

Anterior, Comisia Europeană a susţinut că va interzice exporturile către ţări precum Marea Britanie care au rate mai mari de vaccinare şi care nu exportă vaccinuri către blocul comunitar.

Între timp, aproximativ 30 de milioane de doze din vaccinul AstraZeneca cu destinația Marea Britanie au fost găsite ascunse în Italia. Este vorba de un stoc de aproape două ori mai mare decât cantitatea pe care compania a livrat-o până acum Uniunii Europene. În urma anchetei declanșate de Comisia Europeană, Italia a descoperit în frigiderele unei fabrici de la Anagni, Frosinone, nu departe de Roma, 29 de milioane de doze de vaccin.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.