Premierul Citu „taie in carne vie” in privinta protestului de la metrou: „Cei care au luat parte la protest vor avea salariul redus. Nu voi permite să fim şantajaţi!”

Florin Cîţu a anunţat măsuri după protestul angajaţilor de la metrou pe care-l consideră ilegal. Premierul cere recuperarea prejudiciului de la cei care se fac vinovaţi de organizarea grevei, prin constituirea de către Metrorex ca parte civilă într-un proces.

Florin Cîţu anunţă măsuri dure după protestul de la metrou. Premierul vrea reducerea salariului cu o zi pentru toţi cei care au participat la protestul de la metrou.

„Nimeni nu este mai presus de lege! Și ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acțiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi:

– recuperarea prejudiciului la nivelul societății comerciale și imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovați;

– constuituirea Metrorex ca parte civilă în evantualele procese de recuperare a daunelor;

– Metrorex va stabili clar cine a participat la acțiunea ilegală și va reduce salariul acestora cu o zi;

– instituțiile statului trebuie să-i ajute pe cetățenii și societățile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acțiunea ilegală;

– sesizări penale care au fost deja făcute”, a anunţat Florin Cîţu, pe Facebook.

De asemenea, Florin Cîţu a subliniat că orice negociere se va face „cu respectarea strictă a legii” şi îşi propune ca reforma companiilor de stat să continue.

„În mandatul meu, nu voi permite să fim șantajați de un grup de oameni organizați în stil mafiot.
Așa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii.
REFORMA companiilor de stat continuă!”, a mai precizat premierul.

Potrivit News.ro, circulaţia metrourilor a fost blocată, vineri, după ce câteva sute de angajaţi ai Metrorex au coborât pe calea de rulare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.