Miniștrii PNL s-au săturat de blocajele colegilor din USR-PLUS

Mai mulți miniștri liberali s-au plâns luni, în cadrul ședinței Biroului Executiv (BEX) al PNL, de faptul că sunt sabotați de colegii lor de la USR PLUS, au declarat surse participante la ședință.

Miniștrii și-au acuzat și propriii colegi de partid liberali de faptul că le critică măsurile luate, dar și că nu există solidaritate între PNL și guvern vizavi de măsurile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Unul dintre primii care a vorbit în cadrul BEX a fost ministrul de Interne, Lucian Bode. El s-a plâns că ministrul USR PLUS al Economiei, Claudiu Năsui, nu dorește să semneze, în calitate de co-inițiator, proiectul de lege de sancționare prin suspendarea activității agenților economici care încalcă în mod repetat restricțiile. El a spus, în acest context, că își va asuma de unul singur actul normativ.

Referitor la greva de la metrou, Bode a spus că ”în această criză nimeni nu a fost lăsat singur și că, încă din noaptea de joi spre vineri, a avut discuții cu premierul și cu ministrul Transporturilor despre ceea ce se intenționează.

”Intervenția posibilă a jandarmeriei se făcea doar la ordinul prefectului”, a mai spus Bode.

Un alt ministru care s-a plâns de relația cu USR PLUS a fost Raluca Turcan, titulara de la Muncă. Ea a spus că proiectul legii privind interzicerea cumulului pensiei cu salariului se află pe circuitul de avizare, precizând că ministerele PNL au dat avizele, dar cele conduse de USR PLUS întârzie.

Turcan a mai precizat că sunt întârzieri și în ceea ce privește proiectul noii legi a salarizării, unde ministerele trebuie să vină cu propriile măsuri de politică salarială, cu încadrarea în principiile agreate: plafonarea sporurilor și acordarea lor în sumă fixă, reașezarea salariilor mici pe grilă, introducere a altor salarii în grilă.

De asemenea, Raluca Turcan a mai cerut în BEX să devină operațional grupul de lucru politic la nivelul coaliției pentru modificarea legilor pensiilor speciale, cu excepția celor din domeniul militar, pentru că ministerul pe care îl conduce a elaborat deja câteva variante de lucru.

”Ne-am asumat ceva în coaliție și suntem blocați”, a spus Turcan, potrivit surselor G4Media.ro.

”Suntem într-o coaliție în care proiectele, dacă nu sunt susținute de partenerii de coaliție, trebuie discutat în coaliție”, a intervenit președintele PNL, Ludovic Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.