Rețeta de succes a responsabilității și a respectului față de români

Share:

Mulți, alarmant de mulți români, au uitat, mult prea rapid, de abuzurile, aroganța și disprețul guvernărilor PSD. De toate mârșăviile lui Dragnea și ale clicii care i-au susținut toate demersurile iresponsabile. Și nu mă refer aici doar la Nicolicea, Iordache, Codrin Ștefănescu,  Carmen Dan sau Șerban Nicolae, ci și la actuali lideri ai PSD, care pozează astăzi în mari dizidenți precum Firea, Stănescu, Ciolacu sau Fifor.

Nu ai cum să uiți de scandaloasa OUG 13, de hăcuirea legilor Justiției, de protestele din 10 august, de disprețul generalizat la adresa statului de drept…

Dacă astăzi PSD se află în Opoziție, iar România a reușit să înfrunte, onorabil, o pandemie necruțătoare, meritul este, în special, al lui Klaus Iohannis. Fără un președinte ferm, care a sancționat drastic derapajele pesediste, care nu a ezitat să iasă în stradă alături de oamenii umiliți, care s-a implicat, chiar la limita prevederilor constituționale, în campanii electorale dificile, dezastrul guvernărilor pesediste ar fi continuat, poate, și astăzi.

Refuz să-mi închipui cum ar fi gestionat, Ciolacu și ceilalți pesediști, pandemia. Cum ar fi arătat bugetul, deficitul, rezervele României, în contextul majorării iresponsabile a pensiilor, a dublării alocațiilor, a unor împrumuturi iresponsabile, a continuării pomenilor electorale pe toate palierele sectorului bugetar și nu numai. Să nu uităm că timp de 13 luni de la debutul pandemiei orice demers/inițiativă a președintelui/guvernului a fost blocată, criticată, boicotată, de mai-marii din PSD. Tot ce a contat pentru aceștia a fost miza electorală.

Președintele Iohannis a reușit să instaleze un guvern PNL și mai apoi unul de coaliție nu pentru că ar avea vreo obsesie bolnavă de a controla totul, ci pentru că a înțeles că guvernările PSD nu pot aduce nimic bun României. Și că are, înainte de toate, o datorie față de românii care l-au votat!

Șeful statului a ales calea responsabilității. A respectului față de cetățean. A instalării unei guvernări care poate recredibiliza România, poate reforma instituțiile statului și poate crește semnificativ investițiile. Iar, în context, guvernele Orban și mai apoi Cîțu au reușit în ciuda pandemiei  să mențină sub control deficitul bugetar. Mai mult, investițiile au crescut. Dec asemenea, eforturile depuse pentru combaterea efectelor pandemiei au fost uriașe. Au existat, evident, și greșeli. Legate în special de o lipsă cronică de comunicare. Au existat bâlbâieli, gafe, numiri controversate în funcții. Dar niciun om de bună-credință nu poate contesta faptul că Guvernele Orban și Cîțu au guvernat, într-un mod radical diferit, față de guvernele pesediste.

Klaus Iohannis este atacat de ani buni, furibund, de liderii PSD și de televiziunile de casă pesediste. Nici nu se putea altfel cât timp interesele lui Iohannis sunt diametral opuse cu cele ale liderilor din Kiseleff! Din păcate, pentru Dragnea, ieri, și, astăzi, pentru Ciolacu, Iohannis a fost o nucă „prea tare”, imposibil de îngenuncheat. Care a ales varianta apărării interesului național. Tocmai din aceste motive guvernarea Cîțu, coaliția de guvernare, sunt datoare să răspundă uriașelor așteptări ale românilor. Și, evident, ale președintelui Iohannis! Altă variantă nu există…

Un editorial de Iulian Badea

 

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    & Dacă Iohannis mai este convins că este pandemie, ? Sunteți de părere că populația se vaccinează proporțional cu convingerea pe care o exprimă Iohannis, Cîțu, Arafat, Tătaru, etc. , când spun că este pandemie, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.