Consilierii PNL Sector 1 votează PENTRU curățenie în sector și respectarea legii

0

Consilierii Sectorului 1 au fost convocați aseară, de îndată, într-o ședință de Consiliu Local, una dintre propuneri fiind un proiect de HCL ce ar diminua frecvențele de măturat, spălat și stropit în Sectorul 1. În plină pandemie și contrar regulamentului valabil la nivel municipal privind frecvențele (HGCMB nr. 345 din 13.08.2020). Fără nicio consultare, fără niciun studiu de impact, fără nicio evaluare a legalității. 

Un alt proiect tot pe acest subiect privește exercitarea „dreptului de control” al Consiliului Local al Sectorului 1 privind prestarea serviciului public de salubrizare. Dar Legea 101/2006 deja prevede controlul cantității și calității serviciului de utilitate publică, în timp ce controlul financiar-fiscal se exercită de către alte instituții (Curtea de conturi, ANAF etc.), conform legii. Din nou, niciun dialog și niciun analiză asupra implicațiilor juridice.

Toate acestea în timp ce sectorul are probleme cu adevărat importante și în timp ce curățenia este prioritate zero pentru orice administrație locală. E suficient să aruncăm o simplă privire în jur. La doar câțiva kilometri, în celelalte sectoare ale Capitalei. Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, derulează o amplă campanie de curățenie, aducând pentru prima dată ADP, Poliția Locală, operatorul de salubritate și aparatul primăriei împreună pentru același obiectiv – o comunitate curată. La Sectorul 2, Radu Mihaiu a început curățenia în oraș de la sfârșitul lunii februarie. Și în celelalte sectoare sau orașe din țară se spală străzi, se adună gunoaie, se plantează pomi. Pe scurt, ce ar trebui să facă orice primar gospodar la început de primăvară. Ce face și fiecare om gospodar în casa lui, în această perioadă: curățenie.

„În realitatea din sectorul 1, scandalurile se țin lanț, dar problemele cetățenilor nu se rezolvă așa. Noi, PNL, alegem normalitatea. Curățenia orașului este prioritară. La fel și respectarea legii. Ar fi fost mai logică o convocare de îndată a unei ședințe pentru rezolvarea problemei grădiniței de hipoacuzici din Sectorul 1, ai cărei copii cu nevoie speciale fac scoală online…pentru că timp de 6 luni primarul nu a putut să găsească nicio soluție. A avut alte priorități.

Nu ne lăsăm păcăliți, nici intimidați. Am văzut cu toții, ani la rând, încercările unor politicieni de a-și ascunde incompetența în spatele circului. O administrație profesionistă și serioasă face administrație, nu politică. Gata cu scandalurile, gata cu campania electorală. Astăzi, consilierii PNL Sector 1 vor vota pentru CURĂȚENIE și pentru RESPECTAREA LEGII. Mai simplu de atât nu se poate”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.