Ludovic Orban: Sancțiunile în cazul deputatului AUR, Dan Tănase, prezentate, în două săptămâni, de comisia juridică!

Share:

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va întocmi, în termen de două săptămâni, un raport în care va propune sancţiunile referitoare la comportamentul deputatului AUR Dan Tănasă, a anunţat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Împotriva lui Tănasă a fost depusă o sesizare din partea grupului parlamentar USR PLUS cu privire la „comportamentul grobian şi limbajul vulgar” de care acesta din urmă a dat dovadă după şedinţa de plen din 24 martie, a spus Ludovic Orban.

„A fost depusă o solicitare din partea grupului USR împotriva unui deputat din AUR. Am văzut şi eu înregistrările. Este un comportament reprobabil, care îl descalifică pe cel care se comportă şi vorbeşte astfel. Conform Regulamentului, am trimis către Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi pentru analiza sesizării care urmează în termen de două săptămâni să propună sancţiunile în urma acestei solicitări”, a declarat Orban, la Parlament.

Ludovic Orban a precizat că va lua deciziile care se impun în urma raportului Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

„Sunt sancţiuni care se aplică. Aştept raportul Comisiei juridice şi, în funcţie de raport, vom anunţa ce decizii se iau”, a precizat Orban.

USR PLUS a anunţat luni că propune modificarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancţionaţi cu reducerea indemnizaţiei până la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, pentru o perioadă de cel mult trei luni.

Proiectul vine, potrivit USR PLUS, ca urmare a „derapajelor incalificabile şi inacceptabile” consemnate în Parlament săptămâna trecută, cu prilejul conferinţei de presă susţinute de doi membri ai Guvernului în contextul dezbaterilor pe tema desfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Tot luni, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a luat act de o sesizare depusă de deputaţii Alianţei USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean împotriva deputatului AUR Dan Tănasă cu privire la „comportamentul grobian şi limbajul vulgar” de care acesta din urmă a dat dovadă după şedinţa de plen din 24 martie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.