Nicușor Dan, apel la responsabilitate după protestele violente din Capitală: „Este nevoie de efortul tuturor pentru a trece de această perioadă dificilă!”

0

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi, că înţelege că este greu pentru toată lumea după un an de restricţii, dar că este nevoie de efortul tuturor pentru a fi depăşită această perioadă de restricţii. „Aproape în fiecare zi avem peste 1.000 de noi persoane în Bucureşti infectate cu acest virus”, avertizează edilul, care spune, de asemenea, că „oricine are dreptul să îşi spună părerea în democraţie”.

Nicuşor Dan a declarat marţi, în începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că înţelege că este o perioadă grea pentru toată lumea după un an de restricţii, „însă este şi mai greu pentru persoanele din sistemul sanitar şi este şi mai greu pentru persoanele care au rude, prieteni în spital” diagnosticaţi cu COVID-19. Edilul spune că este nevoie de solidaritate în această perioadă, mai ales că în fiecare zi în Capitală sunt depistate peste o mie de persoane infectate.

„Aş vrea să fac un comentariu despre criza sanitară în care ne aflăm. Este nevoie de un efort de solidaritate din partea tuturor bucureştenilor şi din partea tuturor românilor. Înţeleg că este greu pentru toată lumea după un an de restricţii, însă este şi mai greu pentru persoanele din sistemul sanitar şi este şi mai greu pentru persoanele care au rude, prieteni în spital cu această boală. Suntem în criză sanitară, aproape în fiecare zi avem peste 1.000 de noi persoane în Bucureşti infectate cu acest virus şi este nevoie de efortul nostru al tuturor pentru a trece de această perioadă dificilă. Pe măsură ce vaccinarea înaintează, probabil că vom fi mult mai bine în două luni. E nevoie de efortul nostru pentru acest interval. Evident că oricine are dreptul să îşi expună opinia în democraţie”, a declarat Nicuşor Dan.

Afirmaţiile primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, vin după ce în ultimele două zi au fost organizate proteste în Bucureşti şi în alte oraşe împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei COVID-19. Între protestatari s-au aflat iniţial liderul AUR, George Simion, dar şi parlamentarul Diana Şoşoacă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.