Marcel Ciolacu vrea alegeri anticipate: ”Lumea e în stradă de disperare, din cauza minciunilor și incompetenței actualului Guvern!”

0

Marcel Ciolacu a declarat marți seară, la Realitatea Plus, că Parlamentul ”nu mai reflectă realitatea” și că românii nu mai au încredere în Guvern din cauza modului în care a gestionat pandemia. În acest context, liderul PSD a spus că cea mai bună soluție ar fi alegerile anticipate și și-a exprimat încrederea că moțiunea de cenzură pe care o vor iniția social-democrații va trece. 

Ciolacu a negat că PSD ar fi implicat în vreun fel în protestele care au avut loc în aceste zile în țară și a spus că oamenii au ieșit în stradă ”de disperare, din teama că îşi vor pierde locurile de muncă şi pentru că s-au săturat de aroganţă, tupeu şi multă minciună.”

”Lumea e în stradă de disperare, din cauza minciunilor și incompetenței actualului Guvern. Mi-aș dori ca românii să protesteze respectând regulile pentru a le da o palmă membrilor cabinetului care nu le respectă.
Eu nu am instigat niciun membru al partidului sau vreun român să nu respecte regulile. Astăzi, în acest moment, ATI-urile sunt fără locuri. Ministrul Sănătății ar trebui să răspundă de ce s-a ajuns la această situație în care medicii vor hotărî pe cine să salveze.
Nu pot opri vreun membru de partid să partice la un drept câștigat în 1989. Ce pot face public este să le solicit să respecte regulile”, a răspuns Ciolacu, întrebat despre protestele anti-Covid.

Liderul PSD consideră că nemulțumirile oamenilor sunt îndreptățite, fiind generate de ”incompetența guvernului”. Ciolacu a mai acuzat actuala conducere că a refuzat dialogul și că dă vina pe români pentru faptul că situația a fost scăpată de sub control.
”Închiderea magazinelor va duce la aglomerație. Românii nu au slugi cum au actualii guvernanți care să le facă cumpărăturile.
Eu cred că s-au lămurit colegii parlamentari că acest guvern nu mai poate, sper să se fi lămurit și Președintele. Domnul Iohannis spunea foarte clar că Parlamentul nu mai reflectă realitatea, asta înseamnă că trebuie făcute alegeri anticipate. În acest moment, Parlamentul nu mai reflectă realitatea.

Au ignorat toate propunerile, au refuzat Pactul pe sănătate, pe buget, pe PNRR. La trei luni de la alegeri, toată țara este în stradă.
Acum închid iar școlile, după ce au fost închise un an. Nu știu să facă administrație. Sunt niște aroganți care dau vina pe români.
Sacrificăm un an din viața copiilor, i-am mințit că facem învățământ online. 40% dintre copii nu au avut acces la învățământul online, suntem total diferiți de ce se întâmplă în Europa. (…) Când vorbea Gabriela Firea despre testarea largă, să o facă cu Streinu-Cercel, a ieșit Orban și a spus că e ineficientă. Acum au cumpărat teste rapide, dar nu le folosesc. Au redeschis școlile, dar nu știu să facă aceste parteneriate pentru a duce copiii în siguranță la școală. Abia acum se gândesc să renunțe la spitalele Covid și non-Covid. Locurile se iau de la bolnavii cronici și se mută la Covid”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a condamnat violențele de la proteste, dar a spus că această mișcare nu se va sfârși în curând.
”În primul rând, ar trebui să răspundă ministrul de Interne (despre violențe – n.red). Intervenția Jandarmeriei trebuie să fie clară, trebuie să prevină astfel de acte, nu să intervină după ce se întâmplă.
Este inadmisibil să protesteze față de medici, atât timp cât cadrele medicale sunt eroii acestei pandemii
Nu cred că românii vor mai ceda în acest moment. Când ai de-a face cu un guvern care nu respectă restricțiile, dar este ineficient total… Românii nu mai au încredere în guvern, sunt 3 în unul, uitați-vă ce lupte sunt în interiorul lui. Cine l-a pus, Președintele Iohannis, să-și asume greșeala, să iasă public și să ia măsuri. Noi l-am propus pe domnul Rafila. Asta este consecința unor ambiții ca să treci nedemocratic peste reguli”, a mai spus Ciolacu.

În contextul acestor nemulțumiri, liderul social-democraților și-a exprimat încrederea că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va trece.
”Nu cred că mai este nevoie să negociem cu cineva. Guvernul minte în fiecare zi românii. Nu poți să spui încontinuu că sunt românii de vină”, a adăugat acesta.

Întrebat pe cine va nominaliza pentru funcția de premier dacă va trece moțiunea, Ciolacu a răspuns că ”vor respecta Constituția.”

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.