Ministrul Bode îi avertizează pe prefecți și subprefecți: „Satisfacerea intereselor comunității, o prioritate!”

0

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, le-a transmis, joi, prefecţilor şi subprefecţilor numiţi în funcţie în mai multe judeţe să vegheze la respectarea legii şi să acţioneze în interesul comunităţilor prin asumarea deplină a rolului constituţional, menţionând că activitatea lor va fi „foarte strict” monitorizată.

„Începând de astăzi, aveţi o datorie foarte importantă. Veţi veghea la respectarea legii şi, în acelaşi timp, veţi acţiona ca liant între comunităţile locale, autorităţi şi Guvernul României. Funcţiile de prefect şi de subprefect pe care le veţi ocupa începând de azi sunt funcţii încărcate de responsabilitate, atât faţă de comunităţile pe care le conduceţi, cât şi faţă de Executiv, în faţa căruia veţi răspunde. Obiectivul principal care trebuie să ghideze atât acţiunile dumneavoastră, cât şi pe cele ale întregului aparat din subordine, este satisfacerea intereselor comunităţilor şi ale cetăţenilor prin asumarea deplină a rolului constituţional pe care îl aveţi. Vă rog să fiţi foarte conştienţi de sarcinile care vă revin, iar monitorizarea pe care o voi face va fi foarte strictă”, a declarat Bode, la ceremonia de depunere a jurământului, care a avut loc în sistem videoconferinţă.

Prin hotărâri ale Guvernului, începând cu data de 1 aprilie 2021 au fost numiţi în funcţia de prefect Iordache Silviu în judeţul Buzău, Istvan Raduly în judeţul Covasna şi Szabo Zsolt în judeţul Harghita. În funcţiile de subprefect au fost numiţi: Holban Viorel, Buşi Sebastian-Nicolae şi Budai Richard-Tiberius la nivelul Municipiului Bucureşti, Stauder Rudolf în judeţul Maramureş şi Drăgănescu Ovidiu-Virgil în judeţul Timiş, precizează MAI într-un comunicat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.