Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu mai acceptă jumătăți de măsură: „Infecţiile nosocomiale trebuie raportate aşa cum se cuvine!”

0

Raportarea infecţiilor nosocomiale din spitalele din ţară nu este „la nivelul la care ar trebui să fie”, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, adăugând că sunt luate în vedere eventuale sancţiuni pentru raportări inexacte. Politicianul USR-PLUS a făcut referire, în acest sens, la un caz recent. Vlad Voiculescu a participat la ceremonia prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului „Cantacuzino”.

„Infecţiile nosocomiale trebuie raportate aşa cum se cuvine. La Timişoara pare că au fost raportate cum se cuvine. Repet, pare, din informaţiile pe care le-am primit până astăzi. Am cerut informaţii suplimentare în această dimineaţă. Nu mi se pare că raportarea este la nivelul la care ar trebui să fie. Nu mi se pare că vedem tot adevărul. E clar că ne apropiem de adevăr şi trendul acesta a început din 2016, vedem că raportarea a crescut, dar ştim că nu suntem încă la nivelul la care ar trebui să fim cu raportarea. Cu alte cuvinte, vedem parte a adevărului şi lucrul ăsta nu este în ordine”, a punctat ministrul Voiculescu.

Ministrul Vlad Voiculescu a mai precizat că „nu e vorba că cineva ascunde cu bună-ştiinţă”.

„Cred că mai degrabă, dintr-un motiv sau altul, la nivelul spitalelor, fie nu se conştientizează, fie nu se raportează. Cel târziu din 2016 nu există o sancţiune pentru cei care raportează, deci nu văd care ar fi motivaţia pentru o diminuare a raportărilor. Avem în vedere proceduri pentru raportări, cât şi seturi de reguli mai simple pentru testarea în spitale şi pentru păstrarea unor reguli de bază, care să ne ducă către reducerea numărului de infecţii nosocomiale din spitale”, a conchis Vlad Voiculescu.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.