Pandemia face ravagii în Germania. Numărul șomerilor a crescut cu jumătate de milion!

Semnal de alarmă în Germania! Aproape jumătate de milion de șomeri are acum în plus Germania, față de luna martie a anului trecut. Rata șomajului a înregistrat, practic, o creștere de 1,1 puncte procentuale față de 2020, potrivit Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă (BA).

„Piața muncii continuă să arate urme foarte clare ale crizei ce continuă de un an“, a afirmat

președintele BA, Detlef Scheele, subliniind că în luna martie a acestui an „a existat o redresare vizibilă, de primăvară, pe piața muncii – chiar dacă infecțiile sunt în creștere și restricțiile pentru unele sectoare economice persistă încă“.
În timpul lockdown-ului din luna martie, numarul solicitărilor de șomaj s-a diminuat. Comparativ cu luna februarie, numărul șomerilor a scăzut cu 77.000, la 2,8 milioane. Cu toate acestea, cifra este cu 492.000 mai mare decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit BA, rata șomajului în Germania este de 6,2%, relatează HotNews.ro.
Înainte de a începe aplicarea șomajului tehnic, companiile trebuie să raporteze pierderea preconizată de forță de muncă. Potrivit datelor preliminare calculate de BA, în ianuarie șomajul tehnic a fost plătit unui numar de 2,85 milioane de salariați.
În comparație cu anul precedent, ocuparea forței de muncă supuse contribuțiilor de asigurări sociale a scăzut cu 96.000, la 33,51 milioane de angajați în ianuarie.
Mini-job-urile sunt cele mai grav afectate de măsurile anti-COVID. Astfel, în ianuarie au existat 6,87 milioane de angajați de acest fel, cu 560.000 mai puțini decât în ​​aceeași lună a anului precedent. Două cincimi din scădere s-a datorat în special industriei hoteliere.
BA indică 1.031.000 de persoane care au beneficiat de indemnizații de șomaj în martie 2021, cu 183.000 mai mult decât în urmă cu un an. Numărul beneficiarilor de ajutoare sociale (SGB II) a fost de 3.905.000 în luna martie. Comparativ cu martie 2020, aceasta reprezinta o creștere de 89.000 de persoane. Prin urmare, 7,2 % dintre toate persoanele în vârstă de muncă care trăiesc în Germania au nevoie de sprijin de la stat.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.