Ministrul Bode, decizie fermă: Vlad Voiculescu și Raluca Turcan, amendați pentru nepurtarea măștii!

0

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, au fost amendaţi, după ce au fost surprinşi fără mască în două zile consecutive.

Dacă Raluca Turcan, surprinsă în aceeași ipostază, însă la o acțiune în aer liber, a luat 500 de lei amendă, în cazul lui Voiculescu, care se afla în clădirea Parlamentului, suma a fost de trei ori mai mare, deși ministrul declarase public că speră să ia o amendă mică.

„Direcția Generală de Poliției a Municipiului București vă informează că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancționat contravențional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măștii de protecție”, a informat Poliția.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a reacţionat pe Facebook după ce a fost fotografiat, luni, fără mască de protecţie, pe holurile Parlamentului.

Potrivit legislaţiei, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis, aşa cum este şi holul Parlamentului.

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură. Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu, luni, pe Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.