Ministrul Drulă demontează diversiunile lui Rădoi: „Nimeni nu scapă de consecințele blocării ilegale a metroului din București!”

0

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat recent că acțiunile penale împotriva sindicatului de la metrou continuă, iar în paralel va fi depusă o acțiune în instanță pentru ca sindicatul să plătească pagubele produse în urma grevei de vinerea trecută.

“Pagubele de 2,8 milioane de lei provocate de blocajul Metroului vor fi cerute sindicatului. Circulă un fake news de la Rădoi că am pus batista pe țambal. Nimic mai fals.

Adevărul gol-goluț e că nimeni nu scapă de consecințele blocării ilegale a metroului din București. Metrorex depune o acțiune în instanță pentru a declara acțiunea de vineri o grevă nelegală.

În aceeași acțiune, compania se îndreaptă împotriva sindicatului pentru a recupera pagubele de 2,8 milioane de lei.

În rest, rămâne cum am stabilit:

+ Poliția a identificat deja 350 de participanți.

+ Acțiunile penale – de la DNA și DIICOT – merg mai departe.

+ Salariile nu pot fi plătite la nivelul actual și la numărul actual de angajați pe întregul an pentru că bugetul companiei nu permite. Este matematică simplă.

+ Dacă nu se va ajunge la o înțelegere că acea creștere de 18% nu mai poate fi aplicată, există spectrul insolvenței, pierderile financiare urmând să fie foarte mari.

+ Nu dăm înapoi în ceea ce privește domeniul public al statului și ocuparea sa ilegală. Există un termen pentru vacantarea spațiilor comerciale: 2 aprilie.

Legea nu se negociază!”, a precizat, pe pagina de Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.