Papa Francisc, mesaj de Pastele catolic: „În aceste luni întunecate, să nu ne pierdem speranţa!”

Paşte catolic 2021. Papa Francisc a transmis un mesaj la Slujba de Înviere tuturor creştinilor. Suveranul Pontif îi îndeamnă pe credincioşi să nu-şi piardă speranţa, în aceste luni întunecate”.

În Sâmbăta Mare, Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi să nu-şi piardă speranţa din cauza pandemiei, notează dpa şi vaticannews.

„La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă,”, a spus suveranul pontif, 84 de ani, în bazilica Sfântul Petru.

Un mesaj al Paştelui, a spus Papa Francisc, este acela că întotdeauna este posibil să începi din nou. Chiar şi din dezastrele istoriei umane, Dumnezeu a creat ceva nou.

„Chiar şi din ruinele inimii noastre – fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă.

În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa”, a mai spus suveranul pontif.

Aproximativ 200 de credincioşi şi clerici s-au alăturat liturghiei. Numărul de persoane care au avut voie să participe la slujbă a fost unului limitat, din cauza pandemiei.

Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioşi „să împrospăteze zi de zi începutul drumului, uimirea primei întâlniri” cu Domnul „şi, modeşti, să ne lăsăm surprinşi de căile lui Dumnezeu”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.