Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pune „punctul pe i”: „România va fi nevoită să conviețuiască cu coronavirusul!”

Share:

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a precizat, în cadrul videoconferinţei “Profit Health.forum – Sistemul sanitar, un an de pandemie: realizări, eşecuri, viitor”, că România va fi nevoită să conviețuiască cu coronavirusul. De asemenea, politicianul USR-PLUS a mai afirmat că nu știe cât va mai dura până vom reveni la normalitatea de dinainte de martie 2020.

„Nu ştim cât va dura până când vom avea libertatea pe care o aveam acum un an şi jumătate. Foarte probabil că va trebui să trăim într-un fel sau altul cu o formă sau alta a virusului şi atunci trebuie să găsim şi noi, ca ţară, şi întreaga umanitate trebuie să găsim moduri de a convieţui cu acest virus. (…) În perioada următoare avem nevoie să fim împreună şi avem nevoie să definim modul în care noi o să fim competitivi la nivel internaţional. De modul în care scăpăm sau gestionăm acest virus o să depindă capacitatea noastră de a ne plasa în această lume mare. Dacă o să rămânem cu o ghiulea atârnată de picior, fără să gestionăm criza, cu un sistem medical slăbit, asta o să impacteze tot viitorul acestei naţiuni”, a precizat ministrul Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a afirmat că, în momentul actual, România se află în al treilea val de pandemie şi se cunosc mult mai multe lucruri decât în martie 2020 despre modul de combatere al virusului. Ministrul a mai punctat că vaccinurile sunt principala armă prin care putem trece de perioada pandemică dificilă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.