Nicușor Dan, o nouă promisiune onorată: „Programul Municipal de Restaurare, destinat clădirilor istorice din București, lansat în dezbatere publică!”

Share:

Primarul general, Nicușor Dan, lansează luni în dezbatere publică Programul Municipal de Restaurare, destinat clădirilor istorice din București, indiferent de forma de proprietate.

În contextul unor atacuri fără precedent la adresa sa din partea fostei administrații pesedste, primele șase luni de mandat ale noului primar general, Nicușor Dan, reprezintă un succes. Fie și din simplul fapt că Nicușor Dan a început rapid să găsească soluții pentru rezolvarea uriașelor probleme rămase nerezolvate în ultimii patru ani. Traficul este infernal, poluarea, la cote de avarie, Termoenergetica și RATB doi coloși care produc pierderi greu de gestionat, pandemia ridică obstacole greu de depășit, bugetul a fost devalizat de toxica administratie Firea-PSD… Provocările sunt numeroase, aparent imposibil de rezolvat.

Totodată, implicarea totala in combaterea pandemiei, sprijinirea industriei HoReCa, sustinerea teatrelor independente, desfiintarea companiilor municipale, publicarea in SEAP a programului anual de achizitii ale Primariei Capitalei, ridicarea zecilor de mii de masini abandonate pe trotuarele Capitalei, reprezinta prioritati pentru noul primar general.

„Lansăm azi în dezbatere publică Programul Municipal de Restaurare, destinat clădirilor istorice din București, indiferent de forma de proprietate. Suntem interesați să susținem în special clădirile care pot avea un rol în creșterea economiei locale, în dezvoltarea culturii, educației și turismului.
Ne pregătim astfel să oferim o cale concretă pentru salvarea și valorificarea patrimoniului istoric al Capitalei, dincolo de efortul nostru de a rezista presiunii asupra vechilor clădiri și de a stopa demolările.
Mulțumesc echipei de la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, condusă de Edmond Niculușcă, pentru elaborarea documentației necesare și îmi doresc o dezbatere cât mai consistentă, pentru a avea în final un program cât mai bun”, a precizat, luni, pe pagina de Facebook, primarul general, Nicușor Dan.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.