Pariul premierului Cîțu: „România ar putea reveni la normalitate începând cu data de 1 iunie!”

Share:

Florin Cîțu a anunţat că România ar putea reveni la normalitate începând cu data de 1 iunie. „Aşa cum arată azi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârşitul lunii iulie”, a precizat şeful Executivului.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a luat măsuri pentru a accelera campania de vaccinare în aşa fel încât economia să poată fi deschisă începând cu data de 1 iunie.

„Cerusem o analiză din momentul în care am luat decizia referitoare la supermarketuri, ce se întâmplă cu traficul. Pe mine mă interesează în timpul zilei, la fiecare oră. De asta durează mai mult, e o analiză care să ia în calcul contextul. În perioada Paştelui magazinele sunt mai aglomerate. De aceea, analiza durează mai mult, ca să înţelegem implicaţiile măsurilor pe care le-am luat în ultima perioadă.

Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial prin decizia premierului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Vom începe! Acesta este primul jalon, prima borna pe care o punem pentru a reveni la normalitate”, a anunţat Florin Cîţu în cadrul unei conferinţe de presă.

„Despre campania de vaccinare, sunt două luni foarte importante pentru noi – lunile aprilie şi mai – pentru că în aceste două luni vom aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România.

Sunt foarte importante pentru că la finalul lunii mai ar însemna în cel mai pesimist scenariu să avem aproape cinci milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist – 6,3 milioane.”, a mai spus Cîţu.

„Cinci milioane de persoane vaccinate este o cifră importantă pentru noi pentru reprezintă aproape 35 la sută din populaţia adultă care trebuie vaccinată şi este momentul important ca la sfârşitul lunii mai să vorbim despre revenirea economiei”, a mai spus Cîţu.

„Fac un apel la politicieni, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii judeţeni şi locali, cu toţii să meargă şi să prezinte datele din campania de vaccinare.
Toţi românii să ştie şi să aibă informaţiile la zi în ceea ce priveşte campania de vaccinare”, mai spus premierul Cîțu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.