Ciolacu și Firea pun tunurile pe Guvernul Cîțu: „Creșterea economică este doar pe hârtie. Numărul şomerilor a crescut cu 25% în România!”

Share:

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a postat marţi un mesaj pe pagina sa de Facebook, după ce Fondul Monetar Internaţional a publicat prognoza legată de economia României, care prevede o creştere economică a ţării noastre.

Marcel Ciolacu acuză faptul că această creştere se vede doar în buzunarele „camarilei de dreapta”, deoarece românii trăiesc din ce în ce mai prost, iar guvernul Cîţu se împrumută cu miliarde de euro.

„Creșterea economică prognozată de FMI este doar pe hârtie și pentru camarila de dreapta! Pentru români este doar sărăcie!!! Prețurile la alimente și utilități au explodat, euro a ajuns la 5 lei, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic. Este o creștere economică pe hârtie – nu în portofelele oamenilor! Iar mai mult de jumătate din PIB înseamnă datorie. De fapt, așa-zisa creștere economică contabilă se resimte negativ în buzunarul cetățenilor și în conturile companiilor.

Când crești pe datorie și pe inflație, de fapt scazi. Scazi pentru că puterea ta de cumpărare scade. Oamenii nu pot fi mințiți cu statistici pentru că ei se confruntă zilnic cu creșterea prețurilor din magazine. În fapt, România va crește pe datorie, ceea ce înseamnă viitoare taxe mărite! În plus, românii vor fi tot mai apăsați de povara datoriilor pe care Guvernul îi obligă să le suporte.

Fiecare român era deja mai dator cu 8.000 de lei după anul 2020 pentru modul dezastruos în care guvernul a gestionat criză economică. În 2021, ni se pregateste o nouă supraîndatorare de încă 24 miliarde euro, adică alți 8.000 de lei/cetățean. România crește pe datorie, iar asta înseamnă că ea se umflă contabil, dar de fapt, nu se dezvoltă economic și social!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe Facebook un mesaj prin care atrage atenţia asupra unei situaţii foarte grave, respectiv faptul că, faţă de aceeaşi lună din 2020, numărul şomerilor a crescut cu 25% în România.

Gabriela Firea contestă vehement măsurile guvernului Cîţu, spunând că prim-ministrul vorbeşte despre creştere economică, în condiţiile în care 126.000 de români au rămas fără loc de muncă doar în ultimul an.

„Întrebare pentru Dl. Cîțu : unde e viața “fantastică” promisă? Românii o duc din ce în ce mai greu! Peste 478.000 de români sunt șomeri în luna februarie 2021, anunță Institutul Național de Statistică, ceea ce reprezintă o rată de 5,7%, în formă ajustată sezonier.

Numărul românilor aflați în șomaj în aceeași lună a anului trecut era de 352.000, potrivit INS (3,9%), ceea ce înseamnă că 126.000 de români au rămas fără un loc de muncă în ultimul an. Adică o creștere de 25%, față de anul trecut!

Dacă luăm în calcul faptul că în România sunt aproximativ 5,5 milioane angajați (potrivit Revisal), numărul șomerilor reprezintă aproape 10% din numărul angajaților, ceea ce este un record al ultimilor ani.”, scrie Gabriela Firea.

marcel ciolacu marcel ciolacu psd marcel ciolacu deputat gabriela firea gabriela firea senator

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.