Japonia extinde cu doi ani sancţiunile împotriva Coreii de Nord

0

Japonia a decis marţi să-şi extindă cu doi ani sancţiunile unilaterale împotriva Coreii de Nord, care includ şi interdicţia oricărei forme de comerţ, pentru a menţine presiunea asupra Phenianului cu scopul de a renunţa la programele sale nuclear şi de rachete şi pentru a obţine progrese în legătură cu chestiunea cetăţenilor japonezi răpiţi în urmă cu decenii de agenţi nord-coreeni, relatează agenţia de presă Kyodo.

Prelungirea sancţiunilor, aprobată de cabinetul premierului Yoshihide Suga înainte de expirarea lor la 13 aprilie, interzice comerţul şi andocarea în Japonia a navelor înregistrate în Coreea de Nord şi a oricăror nave care au trecut anterior printr-un port nord-coreean.

Coreea de Nord a testat la 25 martie două rachete balistice, prima provocare de acest fel din ultimul an, încălcând rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

Japonia, SUA şi Coreea de Sud s-au angajat să coopereze pentru implementarea deplină a sancţiunilor ONU şi pentru a depune eforturi „concertate” în scopul denuclearizării Coreii de Nord.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.