Ludovic Orban, vești bune pentru români: „Restricţiile de circulaţie- ridicate în noaptea de Înviere!”

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, din punctul său de vedere, restricţiile de circulaţie ar trebui ridicate în noaptea de Înviere, pentru ca românii să se poată bucura de slujbă, dar spune că decizia finală aparţine Guvernului.

Ludovic Orban, a declarat marți, întrebat dacă este de acord ca la slujba de Înviere credincioșii să poată participa fără limită de circulație, că decizia o va lua Guvernul si personal crede ca trebuie permis accesul crestinilor la slujbă.

„O asemenea decizie o va lua Guvernul. In perspectiva mea, Sfintele Sarbatori de Inviere a Domnului nostru reprezinta un eveniment de importanta capitala si oamenii in conditiile respectarii conditiilor de sanatate pot participa la slujba si sa se bucura de aceasta sarbatoare”, a declarat Ludovic Orban.

Orban confirmă că a discutat cu Florin Cîțu despre anularea anumitor restricții după 1 iunie, în cazul în care situația epidemiologică și procesul de vaccinare va decurge conform așteptărilor. Președintele Camerei Deputaților și al PNL a precizat că un eventual certificat de vaccinare va fi folosit la nivelul țării în funcție de deciziile Parlamentului și ale Guvernului.

”În România se vor aplica deciziile care se vor lua la nivelul Parlamentului sau Guvernului (n.r. despre certificatul de vaccinare). Există o dezbatere serioasă la nivel european. Obiectivul nostru este să readucem viața în România la normalitate într-un timp cât mai scurt posibil. Oamenii nu își mai doresc restricții. Ne dorim să ajungem într-un timp cât mai scurt posibil la o viață cât mai normală.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.