Premierul Cîțu dă peste nas cârcotașilor din PSD: „Previziunile FMI arată o creștere economică de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creștere din UE!”

1

Economia României va creşte cu 6% în acest an, peste estimările iniţiale, potrivit proiecţiilor actualizate ale Fondului Monetar Internaţional (FMI). În UE, doar Spania ar urma să înregistreze un ritm de creştere superior.

Prognoza privind evoluţia economiei româneşti a fost revizuită în urcare cu peste un punct procentual, de la o creştere de 4,6% estimată în toamnă, se arată în raportul FMI din aprilie legat de perspectivele economiei globale.

Conform noilor proiecţii, România va consemna al doilea cel mai rapid ritm de creştere din Uniunea Europeană în acest an, după Spania (+6,4%).

Pentru România, FMI estimează o creştere economică de 4,8% în 2022. Instituţia financiară internaţională preconizează o rată a şomajului de 4,9% în România în 2021 şi 2022, în scădere uşoară de la o rată de 5% estimată pentru 2020. Deficitul de cont curent este aşteptat să se reducă de la 5,1% din PIB la 5% din PIB în acest an şi la 4,7% din PIB în 2022.

„FMI are încredere în Guvernul României și estimează o creștere economică semnificativă mai mare pentru România.
Previziunile FMI arată o creștere economică substanțială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creștere din Uniunea Europeană.
Luăm cele mai bune măsuri pentru economie și acest lucru se vede.
Am reușit să stabilizăm economia și să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre.
Economia României se află pe o direcție de creștere economică sustenabilă și nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a scris Cîţu pe Facebook. 

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Schiopescu ionit spune

    Ba și de ce a.crescut euro dacă ai creștere pe furturi de cheltuieli pe obiecte sanitare .Ba a ți inebunit ne prostiți pe fata cu.neonazisti satanisti ,de unde creștere când criminalii au falimentat tot și zeci de mi.de oameni și au pierdut serviciul GUVERN INCOMPETENT FALIMENTAR CRIMINAL ANTI ROMÂNIA VÂNZĂTOR DE TARA .FUGIȚI CAT.MAI AVEȚI TIMP

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.