Charles Michel, despre momentul ”dureros şi lamentabil” pe care l-a trăit, la Ankara, Ursula von der Leyen

0

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a reacţionat miercuri noaptea la momentul ”dureros şi lamentabil” pe care l-a trăit marţi, în cadrul unei vizite oficiale în Turcia, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a fost tratată ”diferenţiat, chiar inferior” de către autorităţile de la Ankara, lucru care ”îl întristează”, transmite joi EFE.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, Michel a rupt tăcerea pe care a menţinut-o de la controversata reuniune pe care el şi Von der Leyen au avut-o cu preşedintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, în care șefa executivului european nu a avut alocat un scaun alături de cei doi bărbați. Erdogan şi Michel s-au aşezat în centrul unui mare salon în care erau amplasate două scaune, în timp ce Von der Leyen a fost nevoită să se aşeze pe o canapea amplasată lateral, la câţiva metri distanţă.

Tratamentul primit de Von der Leyen, care are acelaşi rang ca şi preşedintele Consiliului European, a generat ample critici din partea presei şi a oamenilor politici europeni, în timp ce echipa sa a luat legătura cu părţile implicate în întâlnire pentru a se asigura că ”un incident” de acest tip ”nu se va mai repeta în viitor”. Totodată, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, a insistat că Von der Leyen ”ar fi trebuit să primească un scaun” alături de Michel şi Erdogan.

În înregistrarea video cu întâlnirea celor trei lideri, se vede cum, după fotografiile oficiale, Michel şi Erdogan se aşază pe cele două scaune alocate, în timp ce Von der Leyen pare nesigură în legătură cu locul unde ar trebuie să se aşeze. Şefa Comisiei Europene a rămas în picioare uitându-se la cei doi, făcând un gest cu mâna dreaptă şi părând a spune un ”eh”.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.