Avalanșă de scumpiri înaintea sărbătorilor de Paște

Pretul alimentelor continuă să crească galopant peste tot în lume. Martie a fost a zecea luna consecutiva cu preturi majorate, iar unele alimente au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani.

În topul scumpirilor s-au aflat uleiurile vegetale, al căror preț a crescut cu 8% în martie, comparativ cu luna februarie, ceea ce înseamnă cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, anunţă România TV.

La polul opus se află zahărul și cerealele. Preţurile la alimente înregistrează la nivel global cea mai lungă perioadă de creştere din ultimul deceniu.

Revenind la noi în tara, si aici lucrurile stau destul de rau, se anunta noi scumpiri mai ales din cauza deprecierii leului. Aceste scumpiri vin din pacate chiar in pragul sarbatorii de Paste atunci cand oamenii fac destul de multe cumparaturi.

Pe fondul acestei cereri, producătorii estimează că se va scumpi carnea de porc, uleiul s-a scumpit deja cu 10%. Şi ouăle s-au scumpit şi ele faţă de anul trecut cu circa 17%. Colac peste pupăză, se anunta noi scumpiri şi la energia electrica chiar dacă nu în viitorul foarte apropiat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.