Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară război politizării Educației: Examen scris pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli!

Share:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă examen scris pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli. Acesta ar urma să se desfăşoare în luna iulie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că cea mai bună variantă pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori în şcoli ar fi un examen scris naţional, cu subiecte unice.

„Aceste concursuri trebuie să aibă loc, de preferinţă înainte de expirarea mandatelor actualilor directori, în luna august. Nu este deloc simplu, deoarece avem examenele naţionale, avem titularizare şi definitivat, avem foarte multe activităţi în calendarul acestui an şcolar.

Dar, pe de altă parte, avem şi condiţii ce impun restricţii cu privire la organizarea concursurilor. Dar, chiar şi aşa, una din variantele pe care le luăm în calcul ar fi aceea de derulare a unui examen naţional scris, cu subiecte relevante, cu subiecte unice, în prima săptămână din luna iulie, urmând ca, mai apoi, în etapa a doua, cei care vor fi reuşit să treacă un plafon de minim nota 7 – o să vedem dacă va fi 7 sau mai mult, oricum, nu sub 7 (…) – la final de iulie, în ultima săptămână, ar putea fi organizată etapa a doua, în care să participe doar cei care au promovat examenul scris naţional. Este un obiectiv, este varianta cea mai bună”, a declarat Sorin Cîmpeanu joi seara la TVR1.

Ministrul a precizat că dacă acest concurs nu va putea avea loc în luna iulie, din considerente epidemiologice, el va trebui organizat imediat după începerea noului an şcolar, în luna septembrie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.