Anunț șoc al lui Nicolas Maduro: Venezuela va produce un vaccin anti-COVID-19 cubanez!

0

Venezuela va produce un vaccin anti-COVID-19 cubanez, câte două milioane de doze pe lună începând din august, a anunţat duminică preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, informează AFP.

„Am semnat un acord pentru a produce în laboratoarele noastre (…) două milioane de doze pe lună din vaccinul Abdala, în jurul lunii august, septembrie”, a declarat la televiziune şeful statului venezuelean, Cuba fiind un aliat apropiat al acestuia.

Preşedintele Maduro a anunţat de asemenea că ţara sa va participa la teste clinice din faza a treia a acestui vaccin-candidat, cu care Havana a început deja să inoculeze la sfârşitul lui martie 124.000 de angajaţi din sistemul sanitar, în cadrul unei testări la scară mare pe categoriile de populaţie cu risc.

Oamenii de ştiinţă cubanezi lucrează la patru posibile vaccinuri – Mambisa (în faza 1), Soberana 1 (în faza 2), Soberana 2 şi Abdala (în faza 3) – precum şi asupra unui al cincilea, Soberana+, reformulare a vaccinului Soberana 1 ţintit pe persoane convalescente după boala COVID-19.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.