Ministrul Lucian Bode, reacție fermă în scandalul de la Spitalul Foișor: „Aşa ceva este inadmisibil. Nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv Raed Arafat!”

Share:

Lucian Bode intervine în scandalul de la Spitalul Foişor. Ministrul de Interne a declarat că este inadmisibil ce s-a intamplat acolo. Reamintim că zeci de pacienţi internaţi la Spitalul Foişor din Capitală au fost evacuaţi vineri seară, spitalul devenind suport covid începând de sâmbătă dimineaţă.

„Așa ceva este inadmisibil să se mai întâmple. Ca simplu cetățean, am văzut și eu că modul în care a fost organizată extenarea nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici? (…) Mutarea pacienților nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătății și nici Departamentul pentru Situații de Urgență. Medicul curant curant spune dacă pacientul este mutat în alt spital sau daca este externat și hotărăsc de comun acord cum anume se face externarea.

Ne-a șocat imaginea cu pacientul introdus în portbagaj. Am întrebat ce s-a întâmplat și am înteles că doctorul curant, împreună cu pacientul și cu familia acestuia au hotărât să aranjeze masina astfel încât să fie transportat acel pacient.

Putem discuta foarte mult despre cauze, dar efectul l-am vazut cu totii. Asa ceva este indamisibil să se mai întample. Era la îndemâna celor care au făcut externările să ia câte o ambulanță să să intre pe rând în curte””, a spus ministrul de Interne, luni dimineaţă.

Ministrul Lucian Bode a mai precizat că „nimeni nu este de neînlocuit”, făcând trimitere la secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

„Nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv ministrul Bode, inclusiv Raed Arafat. Mă refer la toată lumea. (…) Secretarul de stat este numit printr-un ordin al primului-ministru”, a mai spus Lucian Bode.

Reamintim că Spitalul Foişor din Capitală a devenit suport COVID, iar zeci de pacienţi, unii operaţi, au fost evacuaţi de urgenţă vineri seară. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, vineri seară, că recunoaşte că le-a fost creat un disconfort pacienţilor transferaţi sau externaţi de la Spitalul de Ortopedie ‘Foişor’ pentru ca unitatea să devină spital COVID, însă această decizie a fost necesară pentru a salva vieţile unor bolnavi cu noul coronavirus, pentru care nu mai există locuri la ATI şi în unităţile de primiri urgenţe.

„Azi dimineaţă era clar că unităţile de primiri urgenţe sunt suprasolicitate şi au ajuns la un număr foarte mare de pacienţi ventilaţi, intubaţi, ventilaţi pe ventilaţie noninvazivă sau care au nevoie de oxigen şi internare în spital (…) Nu erau locuri în Bucureşti, oriunde a sunat Centrul de Comandă, răspunsul a fost clar, că nu sunt locuri nici la ATI, nici în alte secţii, nici în zonele limitrofe Bucureştiului”, a subliniat Arafat, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.