Nicuşor Dan ia atitudine după ce trei pacienţi cu COVID au murit la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeş: „Am sesizat Parchetul”

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, luni, că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 după trei pacienţi infectaţi cu COVID au murit din cauza unei defecţiuni la aparatul de oxigen la unitatea mobilă de ATI a Spitalului „Victor Babeş” din Capitală.”

Nicuşor Dan a precizat că cei trei pacienţi au decedat în „condiţii neclare” şi a transmis condoleanţe rudelor acestora. De asemenea, primarul general a precizat că a sesizat Parchetul pentru a face verificări în acest caz.

„În această seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi.
Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.