Șeful diplomației americane, Antony Blinken, avertizează dur Moscova: „Dacă Rusia acţionează nesăbuit sau agresiv, vor exista costuri!”

0

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a avertizat că „vor exista consecinţe” în caz de „agresiune” rusă în Ucraina, exprimând „îngrijorarea” SUA cu privire la mişcările trupelor ruseşti la frontiera ucraineană.

„La frontieră sunt masate mai multe trupe ruseşti decât oricând din 2014, în timpul primei invazii a Rusiei”, a spus , Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, într-un interviu difuzat duminică la NBC, reluând o estimare formulată deja săptămâna aceasta de Casa Albă.

Preşedintele Joe Biden a fost foarte clar: „dacă Rusia acţionează nesăbuit sau agresiv, vor exista costuri, consecinţe”, a adăugat el, fără a specifica natura eventualelor represalii.

Secretarul de stat al SUA, care a discutat vineri această problemă telefonic cu omologii săi francez şi german, a subliniat că Statele Unite şi „aliaţii lor europeni au aceeaşi preocupare”, după cum transmite France Presse.

Războiul din regiunea Donbas a început în aprilie 2014, în urma unei revoluţii pro-occidentale în Ucraina, care a fost urmat şi de anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea.

Acest conflict s-a soldat cu peste 13.000 de morţi şi aproape 1,5 milioane de persoane strămutate. Intensitatea luptelor a scăzut în mare parte după acordurile de pace de la Minsk din 2015, însă soluţionarea politică a conflictului nu avansează.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.