Tensiuni în creștere între Israel și Iran. Mosad, acuzat că ar fi atacat instalaţia nucleară din Natanz!

0

Iranul denunţă „terorism nuclear” împotriva unei fabrici de îmbogăţire a uraniului de la Natanz şi cere răspuns internaţional.

Un atac cibernetic al serviciului de informaţii israelian Mosad ar fi provocat întreruperea cu energie electrică care a avut loc duminică la instalaţia nucleară iraniană din Natanz, potrivit presei israeliene – transmite EFE.

Posturile de televiziune israeliene 11 şi 13 au raportat că, potrivit unor „surse din servicii secrete occidentale”, întreruperea nu a fost un accident, ci s-a datorat unui atac cibernetic israelian efectuat de Mosad şi a cauzat pagube semnificativ mai mari decât cele raportate de autorităţile iraniene.

Aceste informaţii coincid cu o modificare a descrierii episodului de către Organizaţia pentru Energie Atomică din Iran, care l-a prezentat mai întâi ca „un incident” care nu a provocat pagube şi ulterior l-a denunţat drept „terorism nuclear”.

Dacă aceste informaţii sunt confirmate, acesta ar fi al doilea astfel de atac în mai puţin de un anasupra Natanz, după un act de sabotaj în iulie 2020 pentru care mai multe surse au acuzat Israelul.

Incidentul de duminică intervine pe fondul unei creşteri a tensiunii între cele două ţări în ultimele săptămâni, cu acuzaţii de atac sau sabotaj în urma unei serii de explozii vizând nave de marfă ale ambelor ţări.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.