Directorul general al OMS trage un semnal de alarmă: „În ciuda vaccinării masive anti-COVID, pandemia este departe de a se sfârși!”

Share:

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a tras un semnal de alarmă despre creșterea numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate în aproape toate țările lumii.

„Săptămâna trecută am avut un număr foarte mare de infectări cu coronavirusul în ciuda faptului că peste 780 de milioane de doze de vaccinuri au fost deja administrate în întreaga lume.

Aveți grijă! Vaccinurile sunt un instrument vital și puternic, dar nu reprezintă singurul instrument”, a spus Tedros Adhanom, șeful OMS.

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvenţa în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deşi ea ar putea fi pusă sub control în câteva luni dacă s-ar lua măsurile sanitare adecvate, a declarat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Şi noi dorim să vedem societăţile şi economiile redeschise, precum şi reluarea comerţului şi turismului (…), dar în acest moment unităţile de terapie intensivă din multe ţări sunt copleşite şi oamenii mor – şi este ceva complet evitabil”, a spus Tedros la un briefing de presă.

”Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia. Totuşi, avem multe motive de optimism. Scăderea numărului cazurilor şi al deceselor în primele două luni ale anului arată că virusul şi variantele sale pot fi oprite”, a adăugat directorul general al OMS, care a subliniat că transmiterea virusului este cauzată de ”confuzia, automulţumirea şi inconsecvenţa în politicile sanitare publice”.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.